Doe (het) eens anders

Events

STEAM in de praktijk
STEAM is voor iedereen.

Of je nou veel of weinig weet van technologie en wetenschap, wel of niet al eens met onderzoeken en ontwerpen bezig bent geweest, elke dag hebben we ermee te maken. Bij STEAM draait het om uitdagingen aangaan. Je herkent een probleem en met de juiste kennis en vaardigheden los je het op. 

Maar hoe vertaal je dit naar de groep? Dit willen we je graag zelf laten ervaren tijdens dit CaféAan de hand van een uitdaging ga je zelf ondervinden hoe je op verschillende manieren en met verschillende materialen een oplossing voor een probleem kunt bedenken. Je wordt uitgedaagd om samen te werken en creatief en kritisch te denken.  

Datum:
23 september 2020 19:30
Max. deelnemers:
30
Ingeschreven:
27
Aantal plaatsen:
3

Meer balans in je werk en privé, hoe doe je dat nou 
(met kleine kinderen)
?  

Je hebt het druk. Je doet je werk vol enthousiasme en ambitie en sinds je een ouder (van kleine kinderen) bent is het een uitdaging om een fijne balans te vinden in je werk en privé. Je wilt veel, maar komt eigenlijk structureel tijd te kort. Of energie, om de dingen écht zo te doen als jij zou willen.  

In dit Café deel ik met jou de basics van balans en laat ik je ervaren dat jouw mindset daarin een superkrachtige tool is.

Datum:
26 november 2020 19:30
Max. deelnemers:
30
Ingeschreven:
17
Aantal plaatsen:
13

Stof tot nadenken

Elke maand een nieuwe collectie in de etalage, een t-shirt voor een paar euro, broeken prijzen die de dubbele cijfers niet eens halen: de markt van ‘wegwerpkleding’, de zogeheten fast fashion rukt met rasse schreden op. Fijn toch? kun je denken. Dat scheelt mij in de portemonnee en bovendien word ik er best blij van als ik wat vaker iets nieuws kan kopen. Maar zoals aan alles is er een keerzijde.  

Datum:
11 februari 2021 19:30
Max. deelnemers:
30
Ingeschreven:
0
Aantal plaatsen:
30

Op weg naar anders organiseren
Kies je eigen route!  

Hoe kan het onderwijs groepsoverstijgend georganiseerd worden? Op welke wijze kunnen we het onderwijs met de inzet van de talenten van leerkrachten versterken? Hoe kan een leerplein effectief ingericht worden, passend bij de visie van onze school? Zomaar een aantal innovatievragen van waaruit scholen het onderwijs anders inrichten.  

Aan de hand van inspirerende onderwerpen als thematisch onderwijs, groepsoverstijgend werken, unit onderwijs, gebruik van ruimtes, co-teaching en het inzetten van flexplekken, maken we kennis met de verschillende vormen om het onderwijs anders te organiseren. 

Datum:
20 mei 2021 19:30
Max. deelnemers:
30
Ingeschreven:
30
Aantal plaatsen:
0